Collegeidrott på alla nivåer

Collegeidrott är otroligt populärt i USA för både killar och tjejer. Nivån på idrotten varierar beroende på vilken division och liga du spelar i.

Det finns en nivå för alla och vi på Athletes Abroad kan hjälpa dig att hitta just det laget och skolan som passar dig bäst.

null

Fotbollsstipendium

Fotboll (soccer) har blivit alltmer populärt i USA. Det finns cirka 1 200 lag för killar och 1 400 lag för tjejer utspritt över hela landet. Skolorna i USA är stolta över sina lag och spenderar mycket pengar för att attrahera nya idrottare och utveckla sina program. Att spela fotboll ger dig en mängd förmåner, inklusive faciliteter av världsklass och erfarna tränare.

null

Tennisstipendium

Det finns cirka 15 000 idrottare som tävlar i tennis idag, utspritt på cirka 1 200 skolor över hela USA. De flesta tennislag har både inhemska och internationella spelare. Att bli tennisproffs direkt från gymnasiet kan vara svårt och då är collegetennis i USA ett väldigt bra alternativ. Tennisen i USA hjälper spelarna att utveckla sitt spel samtidigt som de får sin universitetsutbildning.

null

Golfstipendium

Golf spelas på en väldigt hög nivå på College i USA. Över 70% av de golfare som idag tävlar på PGA och LPGA touren har spelat collegegolf. Det finns golflag för både tjejer och killar fördelat på över 1200 skolor. Stipendier finns tillgängligt för de som vill spela golf och ta sin universitetsexamen samtidigt. Som golfare har du tillgång till ett flertal banor samt din ”hemmabana” som kan antingen ligga direkt på campus eller i närheten av. Golfare använder samma faciliteter som alla andra idrottare på campus och har tillgång till gym, rehab, och pooler. 

null

Volleybollstipendium

Volleyboll för tjejer delar ut näst flest stipendier av alla idrotter i USA och det finns möjlighet att spela både inomhus- och beachvolleyboll. Nivån på volleybollen är väldigt hög och högsta divisionen har några av de bästa spelarna i världen. Många spelare som idag representerar sitt landslag har spelat collegevolleyboll i USA. Efter college väljer många spelare att spela professionellt bland ligor över hela världen.

null

Ishockeystipendium

Det finns två ledningsorgan för tjejer och killar inom collegehockeyn; NCAA och ACHA. Det finns cirka 130 lag för killar och 70 lag för tjejer som konkurrerar över de två divisionerna. Många spelare väljer att fortsätta spela professionellt efter universitetet i NHL eller i en liga någon annanstans i världen. År 2012 fanns det 301 professionella spelare i NHL som tidigare har spelat ishockey på college.

null

Övriga idrotter

Det finns möjligheter att utöva andra idrotter i USA än de ovannämnda samtidigt som du får din universitetsutbildning. I NCAA endast finns det över 400 000 collegeidrottare som konkurrerar över en mängd olika sporter. I genomsnitt har varje skola inom NCAA 17 lag. Vissa lag i den högsta divisionen konkurrerar ofta på en nivå som är jämförbar med de professionella lagen i Skandinavien. Övriga sporter inkluderar basketboll, brottning, fälthockey, simning, simhopp, amerikansk fotboll, baseball, skidåkning, gymnastik, löpning, rodd, lacrosse, ridning, softball, och fäktning. Kontakta oss för mer information!