Livet som en Student-Athlete

Att vara en collegeidrottare är en av de mest givande upplevelserna i livet.

Du får spendera fyra år som representant för ditt universitet och utöva den idrott som du älskar mest. 

Det finns många fördelar idrottsligt, akademiskt, och socialt genom att representera din skola men det kommer också med stort ansvar.

Att vara en Student-Athlete kommer med ansvar
Du förväntas att representera ditt lag och universitet på ett professionellt sätt. Du förväntas att träna med ditt lag dagligen samtidigt som du är student på heltid. Kraven på ditt schema varierar med nivå, sport, och tid på året. Många collegeidrottare säger att deras krävande schema hjälper dem att prestera bättre på planen och i klassrummet.

 

Den akademiska biten
Schemat på college är lite annorlunda än det traditionella schemat på gymnasiet. Vanligtvis finns det mycket mer flexibilitet med dina lektioner och du kan välja de klasser som passar bäst för dig och ditt träningsschema. Som en collegeidrottare måste du anpassa ditt studieschema efter ditt träningsschema och många skolor tillåter sina idrottare att välja sina klasser först så att de har möjlighet att delta i alla lektioner
 och träningar dagligen.

 

Den idrottsliga biten
Kraven som ställs på dig som idrottare varierar beroende på vilken nivå du spelar på och hur ditt lags schema är upplagt. Många collegeidrottare har träning på morgonen, lektioner på dagen, och sedan träning igen på kvällen. Oberoende på hur ditt schema ser ut förväntas alla idrottare att delta i alla träningspass med sitt lag. 

 

Tävling hemma och borta
Tävlingen och matcherna är en av de mest roliga och spännande delarna av collegeidrotten. Varje idrott har en bestämd säsong som tillåter dem att tävla både i seriesystem och cupspel. Du tävlar både på hemma och på bortaplan och kommer att resa i samband med bortamatcherna. Att resa med ditt lag tillåter dig att se olika delar av USA och bilda vänskap för livet tillsammans med dina lagkamrater.