NCAA
Det finns nästan 1 100 högskolor och universitet i NCAA Division 1, 2, och 3. Varje division har sina egna regler och stadgar. Division 1 har generellt de största universiteten och erbjuder mest stipendiepengar. Division 1 är den mest idrottsintensiva ligan där skolorna kräver att sina atleter tar sin idrott på fullaste allvar. Division 2 erbjuder också idrottsstipendier men är stolta över att upprätthålla en balans mellan det akademiska, idrottsliga och de sociala på campus. Division 3 är den största divisionen både i antal
deltagare och antal skolor. Division 3-skolor lägger stor vikt vid det akademiska och kan bara erbjuda akademiska stipendier. 

www.ncaa.org

NAIA
NAIA är ett ledningsorgan med mindre idrottsliga program men som har över 60 000 utövare. NAIA består av över 250 universitet fördelat på 21 olika ligor. De har erbjudit över 500 miljoner dollar i idrottsstipendier och sponsrar nationella mästerskap i 23 olika idrotter. Nivån på NAIA-lagen kan vara mycket konkurrenskraftig och skolorna erbjuder ett utmärkt tillfälle för både hög idrottslig och akademisk prestation.

www.naia.org

NJCAA
NJCAA grundades 1938 för att främja och uppmuntra idrott bland junior- och community universitet över hela USA. Skolorna är uppdelade i divisioner med nästan 525 idrottsliga program som tävlar i 24 olika regioner. Dessa skolor erbjuder möjlighet att utöva din idrott samtidigt som du får din två-årsexamen. Många Student-Athletes väljer att gå till en NJCAA-skola de första två åren för att sedan överföra sin utbildning till ett fyraårigt universitet och ta sin kandidatexamen.

www.njcaa.org