null

*Dessa bilder ägs inte av Athletes Abroad. För info om fotoägarskap kontakta oss.

Landslagsspelaren Wilma Rivera signar sitt första professionella kontrakt

2019-02-22

Puerto Rico’s landslagspassare och All-American prisade Wilma Rivera tecknar sitt första professionella kontrakt med Gigantes de Carolina. Wilma återvänder till Puerto Rico efter en dekorerad collegekarriär hos Louisville University och Penn State University. Under hennes år med Louisville (2017-2018) utnämndes Wilma två gånger till Årets Passare i ACC-ligan. Förutom priset som Årets Passare utvaldes Wilma också till First Team All-ACC, All-American Honorable Mention, and AVCA All-Region.

Under 2017 ledde Wilma sitt lag till en ACC-titel och en RPI-ranking på 25. År 2018 klättrade hennes lag så högt som 21 i de nationella rankningarna och hon ledde dem till andra slutspelsomgången i NCAA slutspelet. Under hennes första två år på college spelade Wilma för Pennsylvania State University där hon var en del av en trupp som rankades så högt som 7 i landet och gick hela vägen till Sweet Sixteen i NCAA slutspelet.

Wilma gjorde sin debut för Puerto Rico’s landslag i januari 2019 när de slog Nicaragua, Guatemala och Trinidad & Tobago i Final Four Tournament. Puerto Rico vann turneringen och Wilma valdes som den bästa servern.

Grattis till Wilma för starten av sin professionella karriär!